Fargesia Robusta Wolong

De Fargesia Robusta Wolong is geschikt voor kuip, maar komt ook goed als solitair tot zijn recht. Zeker ideaal voor het creëren van privacy of een intieme hoek in uw tuin. Ook op warmere plaatsen is deze bamboe goed geschikt.

Als de Fargesia Robusta geen middagzon heeft is dit zeker niet erg. Hij groeit zelf beter in een plaats waar hij halfschaduw heeft. De Fargesia Robusta Wolong heeft enige overeenkomsten met de Fargesia Robusta Campbell. De Fargesia Robusta Wolong is van de Robusta soorten diegene met het grootste blad en de snelste groei. Planten van 4 jaar oud zijn al 3 meter hoog, na 6 jaar kan dit oplopen tot 5 meter.

Deze bamboe is ook polvormend en niet woekerend. Hij groeit aaneengesloten en kan daarom ook heel goed voor hagen en afscheidingen gebruikt worden. De pollen worden ongeveer 2 meter in doorsnee. Nieuwe scheuten worden van februari tot juni gevormd en zijn behaard.

Het is een mooie Fargesia Robusta soort met zijn grote donkergroene glanzende bladeren en diep groene stengels welke een diep contrast geven. Mede door het grotere blad heeft deze bamboe een tropisch uiterlijk. In de winter blijft deze bamboe ook mooi groen en verliest geen blad. Na een aantal jaar is het een mooie volle compacte bos bamboe met recht opgaande stengels. De stengels worden tot 2 cm in doorsnee. Tevens woekert deze bamboe niet en is geen wortelbegrenzer nodig. Hij is winterhard tot -20ºC.